Gümüş alyans parlatma

Gümüş alyans parlatma

Gümüş, takılarda ve ev aksesuarlarında estetik görünümüyle sık tercih edilen değerli bir malzemedir. Gümüş takı ve eşyaların oksitlenerek parlaklığını yitirmesi bu eşyaları kullanılamaz hale getirebilir. Kararan ve parlaklığını kaybeden gümüş eşyalarınızı evde parlatmak için birçok yöntem kullanabilirsiniz.


Evde gümüş parlatma yöntemleri kolay olduğu kadar masrafsız olduğu için de tercih edilebilir. Eski görünen ve karardığı için kullanamadığınız gümüş eşyalarınızı bu kolay yöntemlerle tekrar kullanılır hale getirebilirsiniz. Böylece kullanılmayan gümüş eşyalarınızı değerlendirebilirsiniz. İşte kolay gümüş parlatma yöntemlerinden bazıları:


Diş macunu


Gümüşün üzerine diş macununu sürün. Diş macununu sürdüğünüz gümüşü suyun içine koyup en az yarım saat bekletin. Daha sonra gümüşü suyun altında iyice durulayın ve silin. Gümüşünüzün renginin kolayca açıldığını göreceksiniz.

Sirkeli su ve karbonat karışımı


Asitli olması nedeniyle ev işlerinde de sıklıkla kullanılan sirke, gümüşlerinizi parlatmak için de kullanılabilir. Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı sirke koyun üzerine su alın. Sirkeli suyun içine 2 yemek kaşığı kabartma tozu ekledikten sonra gümüş kolye, yüzük, vb. aksesuarınızı bu karışımın içinde en az yarım saat bekletin. Eğer temizlemek istediğiniz büyük bir aksesuar varsa, sirkeli suya bez batırıp bu bezle silebilirsiniz.

Tuz ve limon suyu karışımı


Gümüşlerinizi parlatmak için kolay bir yöntem de tuz ve limon suyu karışımıdır. Bir kâsenin içine 1 veya 2 yemek kaşığı limon suyu koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Limon suyu ve tuz karışımının üzerine su aldıktan sonra gümüş aksesuarlarınızı bu suda bekletebilirsiniz. Büyük gümüş eşyalarınız için bu karışımın oranlarını arttırarak daha büyük bir kovada yapabilirsiniz. İç kısmı kararan gümüş kâselerinizin içinde bu karışımı uygulayabilirsiniz.

Gümüş cilası


Gümüşlerinizi temizlerken gümüş cilası kullanabilirsiniz. Gümüş cilasını gümüşünüze sürdükten sonra bir pamuklu bezle ovalayıp silebilirsiniz. Gümüş cilası kimyasal bir madde olduğu için çok fazla kullanmamalısınız.

Alüminyum folyo


Bir tencereye su doldurun. İçine bir parça alüminyum folyo ve bir yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat ekleyip gümüşünüzü bu suya en az 10 saniye batırıp çıkarın.

YORUMLAR

    Henüz Yorum yazılmamış.İlk yorum bırakan sen ol..!

BİR YORUM YAZ

Scroll